“For å løfte fram Innlandets rike historie gir vi publikum mulighet for å oppleve Gjendine og Jørgine. Dette er historien om to sterke kvinner som velger ulike livsvei og illustrerer et alltid samfunnsaktuelt tema hvor både valg og tilfeldigheter kan bestemme hva livet blir.” Solbjørg Tveiten, leiar i Musikk Innlandet

Forestillingen handler om to sjarmerende damer med bein i nesa. Samtidig, to veldig ulike damer. Den ene med mye eventyrlyst og ivrig etter å reise og se, mens den andre i stedet lot verden komme til seg. I denne konserten skal vi fortelle om jazz og storbyliv, folkemusikk og bygdeliv, Gjendine og Jørgine.

Jørgine Boomer (1887-1971) og Gjendine Slålien (1871-1972) kom begge fra enkle kår i Bøverdalen, i Gudbrandsdalen. Jørgine reiste over til Amerika, studerte og jobbet seg oppover og giftet seg med Lucius Boomer som ble hotelldirektør ved Waldorf Astoria hotell i New York. Sammen drev de hotellet fram til hans død. Hun vanket i sosieteten i New York, sørget for at Frank Sinatra fikk fart på karrieren ved å gi han jobb ved hotellet som musiker, lyttet til Cole Porter mens han komponerte, kjente presidenter og kongelige og var høyt elsket av mange av sine spesielle gjester. Hun reiste flere ganger hjem til Bøverdalen og bygde seg en Villa Jotunheimen både der og i USA. Gjendine derimot, var budeie og Edvard Griegs største kilde når det gjaldt folkemusikken. Hun forlot aldri sitt hjemsted til tross for frierier og tilbud om sangutdanning i utlandet. Hun trollbandt folk med sin sangstemme, hun var lystig og kjapp i replikken og kunne ikke leve uten fjellet rundt seg. 

Medverkande:
Camilla Granlien, vokal
Mari Skeie Ljones, fele
Alf Hulbækmo, piano


Tid: Lørdag 24.06 kl 21.30
Stad: Steinfjoset
Billettpris: 350 kr
Billettpris born under 16 år: gratis

Billettar får du kjøpt på stemnekontoret eller i billettbua. 

NB! Nettbutikken for konsertbillettar er no stengt. 

Alle som har kjøpt billett via nettbutikken må hente ut den fysiske billetten sin på stemnekontoret.